Domácí vězení jako alternativa trestu odnětí svobody - Troupová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá trestem domácího vězení. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmů a zmapovaní dané problematiky. Praktická část zahrnuje kvalitativní výzkum, kterým je zkoumána efektivita, právní a technické zajištění a dodržování trestu domácího vězení odsouzenými.
A house arrest as an alternative of imprisonment
Keywords: Alternativní tresty; Probační a mediační služba ČR; restorativní a retributivní justice; trest; trest domácí vězení; Alternative sentencing; Probational and Mediational Service of the Czech Republic; restorative and retributive justice; sentence; house arrest