Management kvality ve vybrané organizaci - Zoulová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce s názvem Management kvality ve vybrané organizaci je zaměřena na systém managementu kvality, jeho organizaci, řízení a rozvoj. Cílem této diplomové práce jsou předložené návrhy vedoucí ke zlepšení stávajícího stavu systému managementu kvality v konkrétním podniku, které vycházejí z provedených analýz vybraných oblastí tohoto systému. Pro účely této práce byla zvolena společnost EBAS spol. s r.o., která se zabývá kovovýrobou a truhlářstvím. První část diplomové práce představuje literární přehled, který se zabývá základní terminologií z oblasti kvality, významem a přínosy aplikovaného systému managementu kvality a v neposlední řadě procesy a nástroji managementu kvality. Druhá část uplatňuje získané poznatky z oblasti managementu kvality v praxi a zabývá se analýzou vybraných oblastí zavedeného systému managementu kvality ve sledovaném podniku. Tato praktická část se například zabývá uplatňovanými procesy systému managementu kvality, dokumentovanými informacemi tohoto systému, systémem hodnocení dodavatelů či v neposlední řadě monitorováním a vyhodnocováním spokojenosti zákazníků. Na základě takto získaných poznatků jsou v závěru práce předkládány konkrétní návrhy, jejichž případná aplikace by vedla nejen k odstranění zjištěných nedostatků v oblasti managementu kvality, ale také k efektivnějšímu fungování jak samotného systému managementu kvality, tak i společnosti jako celku.
Quality Management In The Selected Company
Keywords: kvalita; systém managementu kvality; certifikace; náklady na kvalitu; ISO normy; audit kvality; quality; quality management system; certification; costs of quality; ISO standards; quality audit