Systém podpory a regulace obchodního podnikání v SRN - Ungerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo provést analýzu systému podpory a regulace obchodního podnikání v Německu. V první části práce jsem se zaměřila na právní úpravu podnikání v Německu, na daňový systém a na institucionální podporu hospodářských aktivit v zahraničí. V druhé části práce byl rozebrán systém organizací a jejich programů zabývajících se podporou podnikání v Německu. Systém podpory podnikání v Německu je zaměřen především na malé a střední podniky a na podporu exportu malých a středních podniků. V práci jsou uvedeny konkrétní programy na podporu středního podnikání pro Spolkovou zemi Bavorsko. Finanční vývoj podpory a regulace podnikání v Německu je v práci zhodnocen vývojem výše dotací Spolku a jednotlivých spolkových zemí od roku 2000 - 2007.
System of support and regulation of business enterprise in FRG
Keywords: obchodní politika; právní úprava podnikání; daně; programy na podporu podnikání; podpora exportu; business politics; business rules; taxation; programms of the business support; export support