Rozvoj hudebnosti v mateřské škole - Jarošová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou rozvoje hudebnosti v mateřské škole. Teoretická část práce je zaměřena na vysvětlení pojmů hudebnost, hudební schopnosti, hudební dovednosti. Dále se v práci zabývám rozdělením hudebních schopností z psychologického hlediska a jejich vývojem od narození do šesti let věku dítěte. V praktické části ověřuji program na rozvoj hudebních schopností, který jsem při své praxi v mateřské škole realizovala. Vliv programu na rozvíjení hudebnosti dětí jsem zjišťovala pomocí prověrky hudebnosti před a po jeho realizaci a porovnáním dosažených výsledků.
Development of Musical Appreciation about Children in Kindergarten
Keywords: Hudebnost; hudební schopnosti; hudební dovednosti; Program na rozvoj hudebních schopností; předškolní vzdělávání; Musicalness; aptitude for music; musical skills; Program for development musicalness; pre-school education