Zlepšování funkčních vlastností plastových střev pro použití v průmyslu zpracování masa - Burian, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je zachycení vývoje funkčních vlastností plastových střev používaných v masném průmyslu. První část práce zachycuje historii a vývoj střev jako obalového materiálu a funkční vlastnosti plastových střev v obecné rovině. Druhá část pak představuje plastová střeva vyráběná společností Viscofan s.r.o. České Budějovice se zaměřením na jejich funkční vlastnosti, metody na zjišťování těchto vlastností, možnosti použití v masném průmyslu, jejich zpracování a vliv na prodloužení údržnosti masných výrobku při skladování za snížených teplot.
Funktional Effects Improve of Artifical Casings in Meat Production.
Keywords: druhy obalů; plastová střeva; technologické vlastnosti; metody zpracování; skladování; chlazení; zmrazování.; types of packaging; plastic casings; technological characteristics; methods; processing; storage; refrigeration; freezing