Kvalita života žen ve věku 25-45 let s močovou inkontinencí - Neumannová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce bylo zmapovat, zda a jakým způsobem ovlivňuje močová inkontinence kvalitu života postižených žen po stránce duševní, sociální a tělesné. Pomocí techniky polostandardizovaného rozhovoru, vedeného s klientkami gynekologického oddělení Nemocnice Písek, došlo k hlubšímu prozkoumání této problematiky.
Quality of life of women with urinary incontinence in age 25-45 years
Keywords: močová inkontinence; inkontinentní žena; kvalita života; životní cíle; informovanost; močový měchýř; léčba; míra spokojenosti; urinary incontinence; women suffer from urinary incontinence; qality of life; life "s targets; awareness; urine bladder; therapy; measure of satisfaction