INFORMOVANOST MATEK O POVINNÉM OČKOVÁNÍ DĚTÍ - Cílková, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce mapuje informovanost matek o povinném očkování dětí. Teoretická část popisuje postupně všech deset infekčních onemocnění, proti kterým je v České republice zavedeno pravidelné a povinné očkování v dětském věku podle zákona číslo 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, v platném znění a vyhlášky Ministerstva zdravotnictví číslo 537/2006 Sb., o očkování proti infekčním nemocem. V praktické části se práce věnuje výzkumu za pomoci dotazníků, které jsou zpracovány do grafů a tabulek a udávají počty a procenta správných odpovědí matek, které jsou rozděleny do skupin podle počtu dětí a dosaženého vzdělání.
MOTHER´S AWARNESS ABOUT OBLIGATORY VACCINATION OF CHILDREN
Keywords: Očkování; matky; děti; Vaccination; Mothers; children