Historie karate v jižních Čechách - Měkuta, Jiří (Jihočeská univerzita, 2023)
Hlavním cílem této práce je zmapovat historii karate a jeho současné využití od vzniku na ostrově Okinawa, po rozšíření do celého světa. Přehledně prezentovat počáteční vývoj hlavních stylů karate a jejich nejvýznamnější představitele. Zpracovat vývoj a historii karate v České republice se zaměřením na jižní Čechy a jeho závodně aktivní kluby. Strukturovat přehled nejhlavnějších karatistických klubů a zpracovat jejich historické úspěchy.
History of karate in South Bohemia
Keywords: Karate; Shotokan ryu; Goju ryu; Český Svaz Karate.; Karate; Shotokan ryu; Goju ryu; Czech karate association.