Programování robotů LEGO Mindstorms v mobilních aplikací - Vališ, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá využitím robotů pro výuku. Díky současným moderním technologiím, které jsou využívány v oblasti mobilních telefonů, je možné vytvářet programy pro jednoduché ovládání robotů Lego Mindstorms. Základem je analýza dostupných aplikací pro komunikaci s těmito roboty. V rámci této analýzy budou jednotlivé aplikace posuzovány z hlediska jejich možností a jednoduchosti vytváření programů. Zjištěné informace poslouží k návrhu a sestavení sady úloh testujících základních funkce robota. V rámci praktické části práce bude využit Lego robot, který bude schopen vykonávat rozličné úkony dle zadaného programu a zajistí tak bezproblémové provádění všech úloh z vytvořené sady. Realizované úlohy pro finální podobu robota budou popsané ve vytvořeném manuálu, který seznámí čtenáře s jeho funkcemi a umožní programování z prostředí smartphonů či tabletu. Testování úloh bude provedeno formou sezení se žáky dle vytvořeného manualu. Výsledky z této aktivity budou následně vyhodnoceny.
Programming LEGO Mindstorms robots in mobile application
Keywords: Lego Mindstorms NXT 2.0; Programování; Mobilní aplikace; Programování v mobilních aplikací; MIT App Inventot; Catroid; Android; Lego Mindstorms NXT 2.0; Programing; Smartphone app; Programing in mobile app; MIT App Inventot; Catroid; Android