OBSAHOVÁ ANALÝZA REKLAMNÍCH SDĚLENÍ V ČASOPISECH PRO ŽÁKY ZÁKLADNÍCH ŠKOL (SE ZAMĚŘENÍM NA OBDOBÍ 2009-2011) - Kimmel, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním tématem práce je obsahová analýza reklamních sdělení v časopisech pro děti a mládež a zařazení této problematiky do průřezového tématu Mediální výchova (pro 2. stupeň ZŠ), včetně aplikace v jednotlivých vyučovacích jednotkách. Po charakteristice těchto časopisů následuje analýza jednotlivých vybraných reklamních sdělení včetně jejich hodnocení. Praktická část práce se zaměřuje na návrhy výukových činností určených pro využití v hodinách občanské a výtvarné výchovy v rámci průřezového tématu Mediální výchova. Výukové jednotky jsou navrženy na základě předchozí realizace a následné evaluace na Základní škole ve Lhenicích v průběhu školního roku 2011/12.
Content analysis of advertisements in magazines for students of primary schools (focused on season 2009-2011)
Keywords: Reklama; mediální výchova; Advertisements; Media education