Cloudové služby v chodu organizace - Fuxa, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá definicí slova cloud computing, druhy modelů cloud computingu, výhodami, nevýhodami a porovnáním SaaS řešení a to: Google Apps a Office 365 v oblasti elektronické komunikace. Dále se práce zabývá užitím cloud computingu ve firemní praxi a to jak v dobré, tak špatné. Následující část práce popisuje metodiku pro výběr vhodné cloudové služby v organizaci. Další část práce se zabývá zanalyzováním možnosti uplatnění SaaS v konkrétní organizaci a v poslední části práce je provedena implementace SaaS služeb.
Cloud services in organization
Keywords: cloud computing; SaaS; Google Apps; Office 365; cloud computing; SaaS; Google Apps; Office 365