Možnosti intenzivního chovu candáta obecného (Sander lucioperca) a okouna říčního (Perca fluviatilis) v duokultuře - Marek, Miloš (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce je posouzení rychlosti růstu (a vhodnosti použití) různých (z hlediska procentického zastoupení obou druhů) doukulturních obsádek okouna a candáta, při jejich chovu v experimentálních podmínkách intenzivní akvakultury. Předpokládá se testování nejméně 3 různých duokulturních obsádek a 2 kontrolních jednodruhových. Chov bude probíhat ve speciálních experimentálních nádržích umožňujících sběr nespotřebovaného krmiva pro hodnocení příjmu krmiva. Zde budou založeny vlastní experimentální obsádky. Následovat bude vlastní testování rychlosti růstu (vč. variability), při současném hodnocení příjmu krmiva, přežití, konverze krmiva, výskyt a stupeň poškození ploutví a kondiční ukazatele.
Possibilities of intensive breeding of pike perch (Sander lucioperca) and european perch (Perca fluviatilis) in common duoculture
Keywords: okounovití; recirkulační systémy; příjem krmiva; růst; percids; recirculating systems; feed intake; growth