Vliv obsluhy na přesnosti nakládky míchacího krmného vozu vyřezávacím zařízením - Průša, Jakub (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce s názvem "Vliv obsluhy na přesnosti nakládky míchacího krmného vozu vyřezávacím zařízením" je rozdělena do dvou částí. První část (teoretická) se zabývá problematikou spojenou s krmením skotu. V této části jsou popsány technologie přípravy krmiv od prvotního uskladnění materiálu až po konečnou distribuci do krmného žlabu a faktory ovlivňující preciznost nakládky do krmného vozu. Druhá část (praktická) se zabývá vlivem obsluhy na přesnost nakládek do míchacího krmného zařízení a charakterizována je celá krmná linka podílející se na sestavení kompletní krmné dávky. Je zde také popsán podnik, kde měření probíhalo. V části výsledky jsou uvedeny hodnoty, které byly v průběhu měření zjištěny.
Influence of the operator on the loading accuracy of the mixer feed wagon with cutting device
Keywords: Krmný vůz; míchací krmný vůz; krmná dávka; krmení skotu; přesnost nakládek.; Feeding wagon; feed wagon mixer; feed ration; cattle feeding; loading accuracy.