Sauna a její význam pro zdraví seniorů - Bergmanová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
V teoretické části mé práce se věnuji stáří a životnímu stylu,indikacemi a kontraindikacemi saunování v seniorském věku. Přehledně zprcovaná historie saun, typy saun a jaký je vliv saunování na organismus. V praktické části jsou zpracovány a vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření, které jsem zjišťovala ve dvou veřejných saunách v Liberci. Dále zda saunování v seniorském věku klesá se zdravotními problémy a zda jsou senioři pravidelnými návštěvníky. V závěru se potvrdily hypotézy o tom, že saunování je o pocitech a je přínosem pro zdraví seniorů.
Sauna and its importance for Health of seniors
Keywords: sauna; saunová lázeň; senior; zdraví; sauna; sauna bath; senior; Health