Faktory ovlivňující pracovní vytížení sociálních pracovníků Úřadu práce ČR oddělení příspěvku na péči - Danielová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá situací pracovníků Úřadu práce ČR oddělení příspěvku na péči, kteří jsou při výkonu své práce ovlivňováni určitými faktory, které jsou v této diplomové práci zmíněny. Dále je v práci zahrnut legislativní rámec sociální práce, dále zúčastněné pozorování, etická dilemata v souvislosti se vstupem do obydlí, kde se nachází umírající člověk, a dále obsahuje nároky na osobnostní kvality sociálních pracovníků. Cílem diplomové práce je přiblížit práci sociálních pracovníků Úřadu práce ČR na oddělení příspěvku na péči a jejich vytížení při výkonu sociální práce.
Factors Affecting the Workloads of Social Workers
Keywords: psychická zátěž; sociální práce; sociální pracovník; umírání; příspěvek na péči; byrokracie; pracovní podmínky; dilema; úřad práce; supervize; Psychical burden; social work; social worker; dying; Care Allowance; bureaucracy; working conditions; dilemma; office work; supervision