Psychologický profil manažera - Vaverková, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé bakalářské práce je zjistit psychologický profil osobnosti manažera a jeho vlastností a navrhnout možnost jeho profesního rozvoje. V teoretické části popisuji charakteristiku osobnosti, osobnosti manažera a nároky kladené na něj. Praktická část obsahuje výběr šesti manažerů z jedné společnosti, popis požadavků na ně při výběrovém řízení, vlastností, které na ně klade společnost a obsah jejich práce. Dále pak sestavení škály ve které se manažeři subjektivně hodnotili. V závěru práce je shrnutí vlastností manažerů a rozbor vlastností, kterými manažeři velmi nedisponují. Dále navžení pro zlepšení jejich osobnostního profilu.
Psychological profile of manager
Keywords: profil; manažer; osobnost; vlastnosti; profile; manager; personality characteristics