Úloha programu LEADER v rozvoji mikroregionu Chelčicko-Lhenicko - Peroutka, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem diplomové práce je charakterizovat program LEADER a zhodnotit jeho využití v mikroregionu Chelčicko-Lhenicko. V teoretické části práce charakterizuje jednotlivé strukturální fondy pro implementační období 2004 - 2006 i pro období 2007 - 2013, a obsahovou stránku programu LEADER+, včetně stručné a obecné charakteristiky MAS - místní akční skupiny. V praktické je zaměřena na popis sledované oblasti a na podmínky využitelnosti programu LEADER+ v mikroregionu Chelčicko-Lhenicko, zhodnocené prostřednictvím metody SWOT. V závěru práce poté vyhodnocen přínos programu LEADER pro zkoumaný mikroregion a formulovány další projekty typu LEADER+.
The role of the LEADER programme in the development of the Chelčicko-Lhenicko region
Keywords: EU; LEADER; MAS; PRV; strukturální fondy; rozvoj venkova; EU; LEADER; LAG; struktural funds; rural development