Přístup vychovatele k mediální výchově a počítačovým hrám ve volném čase dětí mladšího školního věku - Moravcová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce popisuje, jak je možné přistupovat k hraní počítačových her ve volném čase dětí školního věku, a zabývá se významem mediální výchovy ve volnočasové sféře. Zpočátku upřesňuje chápání volného času a jeho funkce. Poukazuje na některé pozitivní i negativní vlivy médií. Dále popisuje klasické počítačové hry a problematiku nadměrného hraní počítačových her a způsoby prevence. Práce se zabývá osobností vychovatele, významem mediální výchovy pro jeho práci. Popisuje filosofii pro děti jako způsob přemýšlení o počítačových hrách s dětmi.
The Educator´s Approach to Media Training and Computer Games within Leisure Time of School-children
Keywords: volný čas; hra; média; mediální výchova; počítačová gramotnost; počítačové hry; informační technologie; virtuální realita; kyberprostor; syndrom závislosti; prevence; filosofie pro děti; leisure time; game; media; media training; computer literacy; computer games; information technology; virtual reality; cyberspace; addiction syndrome; prevention; philosophy for children