Vliv pracovních podmínek na pracovní činnost a spokojenost zaměstnanců - Takáčová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá pracovními podmínkami a jejich vlivem na pracovní spokojenost zaměstnanců na pracovišti s kancelářemi typu open space. Teoretická část práce charakterizuje jednotlivé pracovní podmínky spolu s riziky a možnými následky jejich působení. Dále se tato práce věnuje pracovní činnosti, jejím kritériím a hodnocení. Posledním neméně důležitým tématem je pracovní spokojenost a způsob, jakým ovlivňuje pracovní chování zaměstnance. Empirická část je zpracována kvalitativně jako případová studie konkrétní organizace v České republice. Nejprve byl proveden screening situace v podniku pomocí dotazníků spokojenosti a následně byly uskutečněny polostrukturované rozhovory s vybranými zaměstnanci.
Effects of working conditions on work activity and job satisfaction in employees
Keywords: Open space kanceláře; pracovní podmínky; pracovní spokojenost; pracovní výkon; Open offices; working conditions; job satisfaction; perfomance