Spermiogeneze a ultrastruktura spermií tasemnice Parabothriocephalus gracilis (Eucestoda), cizopasníka bathypelagické ryby Psenopsis anomala. - Šípková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Byla zkoumána spermiogeneze a ultrastruktura spermií tasemnice Parabothriocephalus gracilis pomocí transmisního elektronového mikroskopu.
Spermiogenesis and spermatozoon ultrastructure of the tapeworm Parabothriocephalus gracilis (Eucestoda), a parasite of the bathypelagic fish Psenopsis anomala.
Keywords: spermie; spermiogeneze; tasemnice; transmisní elektronový mikroskop; Bothriocephalidea; spermatozoon; spermiogenesis; tapeworm; transmission electron microscopy; Bothriocephalidea