Přednosti a nedostatky využití vybraných účetních programů při zpracování agendy dlouhodobého majetku - Hrušková, Alena (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo porovnat vybrané účetní programy z hlediska možností zpracování, rychlosti zpracování a přehlednosti dat. Práce bude dále využita konkrétní společností, a proto je zaměřena převážně na dlouhodobý hmotný majetek. Práce je rozdělena na dvě hlavní části a to teoretickou a praktickou část. V teoretické části je definován dlouhodobý majetek, způsoby pořízení, odepisování a vyřazení majetku a jeho účtování. Pro zpracování praktické části byly zvoleny čtyři účetní programy, ve kterých byly popsány jednotlivé postupy vedení agendy dlouhodobého majetku.
Advantages and drawbacks of the use of selected accounting programs in the processing agenda of long-term assets
Keywords: Dlouhodobý majetek; agenda; účetní programy; long-term assets; agenda; accounting programs