Identifikace druhů a molekulární taxonomie bejlomorek (Cecidomyiidae) - Strouhalová, Renata (Jihočeská univerzita, 2008)
Byly testovány čtyři molekulární markery ke zjištění jejich využití pro identifikaci druhů čeledi Cecidomyiidae. Dva z nich byly úspěšně naamplifikovány, mitochondriální gen COI a nukleární fragment ITS1. Následné analýzy vnitrodruhové a mezidruhové variability nám umožnily vyřešit několik taxonomických nejasností. Oba markery se ale zdají dosti variabilní pro spolehlivé rozdělení bejlomorek na rodové a druhové úrovni.
Species identification and molecular taxonomy of gallmidges (Cecidomyiidae)
Keywords: Cecidomyiidae; COI; ITS1; identifikace druhů; Cecidomyiidae; COI; ITS1; species identification