Kariérové poradenství na vybraných základních školách v Táboře - Virágová, Eva (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce bude rozdělena na dvě části. V teoretické části práce budou objasněny základní pojmy, které jsou klíčové pro dané téma "kariérového poradenství". Autorka se stručně zaměří na historii kariérového poradenství u nás a ve světě. Představí kariérového poradce a jeho úkoly. Zacílí se na to, jak je s touto tématikou pracováno v rámci RVP a následně dle vybraných ŠVP. V praktická části diplomové práce bude autorka hledat odpověď na otázku "Jak funguje kariérové poradenství na vybraných školách v Táboře?" Uvede na konkrétních příkladech škol a žáků, jak tuto podporu vnímají. Bude provedena analýza školních dokumentů z pohledu kariérového poradenství. Autorka se bude ve svém výzkumu pohybovat v kvalitativním výzkumném designu.
Career consulting at selected primary schools in Tábor
Keywords: kariérové poradenství; výchovný poradce; kariérový poradce; adolescence; RVP; ŠVP; základní škola; profesní orientace; poradenská pracoviště; Tábor; career counseling; career counsellor; career counsellor; adolescence; FEP; SEP; elementary school; career orientation; counseling centre; Tábor