Analýza nabídky služeb v cestovním ruchu pro handicapované na území Jihočeského kraje - Čejková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je zkvalitnění nabídky služeb cestovního ruchu pro handicapované osoby na území Jihočeského kraje a to především formou odstranění fyzických a psychických bariér. Teoretická část charakterizuje situaci cestování tohoto segmentu trhu ve světě, přibližuje podmínky cestování osob s omezenou schopností pohybu a jmenuje možnosti jak mohou trávit svůj volný čas. Analytická část obsahuje potenciál Jihočeského kraje v cestovním ruchu a dále blíže zkoumá nabídku služeb v cestovním ruchu pro handicapované. Obsahem této části je vyhodnocení dotazníkového šetření, které se zabývá průzkumem nabídky služeb pro handicapované v jihočeských turistických informačních centrech. V návrhové části se nachází řešení na problémy, které vyplynuly z předešlé kapitoly, a které mohou napomoci handicapovaným osobám v integraci mezi zdravé účastníky cestovního ruchu.
The problems of tourism-services offers for handicappted persons in South-Bohemian region
Keywords: handicap; tělesně postižení turisté; bezbariérové vstupy do zařízení cestovního ruchu; služby cestovního ruchu pro handicapované; možnosti cestování handicapovaných osob; možnosti trávení volného času; handicap; handicappted tourists; accessible tourism for disabled people; possibilities of leisure- time activities for disabled people