Systém kalkulace nákladů a jeho využívání v podniku - Brychtová, Klára (Jihočeská univerzita, 2007)
V diplomové práci je provedena analýza systému kalkulace nákladů v podmínkách vybraného podniku. Je posouzen systém sledování nákladů v druhovém členění, v členění podle odpovědnostních středisek i sestavování kalkulací nákladů včetně problematiky rozvrhování režijních nákladů. Závěrem je zhodnocen použitý systém předběžné i výsledné kalkulace nákladů a jejich využívání v řízení podniku.
Cost calculation system and its use in the enterprise
Keywords: podnik; náklad; sledování nákladů; kalkulace nákladů; enterprise; cost; costs observation; costing (cost calculation)