Analýza využití zemních strojů při odstraňování následků povodní způsobených přívalovými dešti. - Kulhánek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je analyzovat možné následky vzniklé vodou z přívalového deště a pracovní operace, které povedou k odstranění těchto následků. Poskytnout základní informace o využití zemních strojů, přídavných pracovních adaptérech a dopravních zařízeních vhodných pro realizaci pracovních operací při odstraňování následků po povodních. Práce by měla napomoci při rozhodování pověřených orgánů, při odstraňování a zabezpečení následků způsobených povodní.
The analysis of the utilization of farm machinery used to repair damage caused by flash flooding.
Keywords: déšť; povodeň; následek; stroje; adaptéry; rain; flooding; result; machinery; adapters