Právní aspekty řízení vozidel pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky - Šimpach, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je podat ucelený přehled problematiky řízení vozidel pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Práce seznamuje s pojmy, platnou právní normou se zřetelem na využití při praktické činnosti. Dále se zabývá současnou neexistencí povoleného množství alkoholu při řízení vozidel. Práce by měla posloužit zejména příslušníkům Policie České republiky při úvodním seznámení s problémem, ale také široké veřejnosti, které ozřejmuje některé právní pojmy tak, aby bylo jasné co se pod nimi skrývá.
Legal aspects of vehicle control under the influence of alcohol or drugs
Keywords: alkohol; policie; zákon; dechová zkouška; řidič