Strukturní analýza gelových polyelektrolytů pomocí NMR vysokého rozlišení - Kolík, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2014)
První dvě kapitoly této bakalářské teze poskytují souhrn základních faktů o polymerních elektrolytech se zaměřením na gelové polyelektrolyty v kapalné fázi a jsou zde sumarizovány základy NMR spektroskopie polymerů. Těžištěm praktické části této práce je vyšetření rozsahu interakcí jednotlivých složek kapalného gelového polyelektrolytu na bázi methakrylátu a ověření jejich chemické struktury za použití vysoko-rozlišovací nukleární magnetické rezonance s Fourierovou transformací výstupu.
Structural analysis of gel polyelectrolytes using high-resolution NMR