Optimalizace obsahu testů informační gramotnosti z hlediska současných požadavků na studenty VŠ - Procházka, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na optimalizaci obsahu testů informační gramotnosti z hlediska současných požadavků na studenty vysokých škol. V práci je uveden rozbor mezinárodních požadavků ECDL na základní úroveň a kvalitativní šetření formou rozhovoru s vyučujícími na vysokých školách. Nasbírané informace slouží jako podklad pro vytváření nových nebo úpravu stávajících úloh pro testování studentů. Úlohy nejsou sestaveny do pevně daných verzí testů, ale jsou uzpůsobeny k náhodnému sestavování testů. Práce dále obsahuje otestování dvou variant na vybrané skupině studentů z neinformatického oboru.
Content optimization of ICT knowledge tests in terms of current requirements for students
Keywords: Optimalizace; ECDL; šetření; informační gramotnost; kancelářské programy; Optimizing; ECDL; investigation; infromation literacy; office programs