Analýza zvoleného podniku a návrh budoucího rozvoje - Kvasnica, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce, nazvaná ?Analýza zvoleného podniku a návrh budoucího rozvoje?, se zabývá teorií a praxí strategie řízení podniku. V teoretické části je charakterizován obecný postup provádění analýzy strategie a řízení podniku, z nějž vychází tvorba strategického plánu. V praktické části je analyzován konkrétní dlouhodobě existující střední podnik, je provedena komplexní analýza vnějšího prostředí, tedy jeho okolí, a vnitřního prostředí, tedy jeho vnitřních zdrojů a schopností. Na základě skutečností plynoucích z analýzy podniku je realizována SWOT analýza, na jejímž základě dochází k porovnání stávající strategie a plánů podniku s navrhovaným řešením.
Analysis of a Selected Business Firm and Future Development Suggestion
Keywords: poslání podniku; strategie podniku; strategické řízení; strategické plánování; obchodní strategie; SWOT analýza; Porterův model konkurenčního prostředí; konkurenční výhoda; strategická analýza; strategický cíl; strategická vize podniku; business mission; business strategy; strategic management; strategic planning; business strategy; SWOT analysis; Porter?s model of competitive environment; competitive advantage; strategic analysis; strategic goal; strategic vision of enterprise