Kulturní rozdílnosti v marketingové komunikaci - Brejcha, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce byly kulturní rozdílnosti a jejich vliv na marketingovou komunikaci a jednání. Hlavním cílem této bakalářské práce bylo porovnat kulturu, na českém a čínském trhu, a její následný vliv na marketingovou komunikaci vybrané společnosti. Následně identifikovat nebezpečí a rizika vstupu na čínský trh. Zjistit efektivní způsob zjišťování informací o čínském trhu. Cílem praktické části bylo, zjistit do jaké míry musí být změněna desítky let úspěšná marketingová komunikace a strategie, ve chvíli kdy dojde ke vstupu na neznámý zahraniční trh. Pro tuto práci jsem čerpal ze zkušeností společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH a.s.
Cultural differences influencing marketing communication
Keywords: kulturní rozdílnosti; komunikace; step analýza; dimenze kultury; cultural differences; communication; step analysis; cultural dimensions