Realizace prvků Etického kodexu sester a Práv pacientů v praxi - Hrubešová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce na téma "Realizace prvků Etického kodexu sester a Práv pacientů v praxi" má charakter výzkumu. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické.Praktická část práce měla čtyři cíle, jejichž smyslem bylo zjistit: zda pacienti získávají od lékařů a sester dostatek srozumitelných informací o diagnostické, terapeutické a ošetřovatelské péči; zda soukromí a stud pacientů respektují lékaři i sestry; zda pacienti mají prostor pro vyjádření svých názorů a rozhodnutí k terapeutické, diagnostické a ošetřovatelské péči; zda pacienti vnímají přístup zdravotnického personálu k ostatním pacientům jako důstojný.
Implementation of Elements of the Code of Ethics for Nurses and Patients' Rights in Practice
Keywords: Etický kodex sester; Práva pacientů; Ošetřovatelská etika; Etické kodexy; Etika; Code of Ethics for Nurses; Patients' Rights; Nursing Ethics; Codes of Ethics; Ethics