Role sociálního pracovníka při řešení typických situací romské mládeže v nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež - Karelina, Maryna (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce představuje roli sociálního pracovníka při řešení typických situací romské mládeže, která využívá služeb nízkoprahových zařízení pro děti a mládež. Cílem práce je představení možnosti volby role pro sociálního pracovníka. Prostřednictvím znalostí o romské menšině a nízkoprahových zařízení pro děti a mládež je představená typologie, na které jsou viditelné jejich typické problémy. Dále díky zmíněným možnostem je vytvořen příklad volby role, kterou může sociální pracovník v práci s klientem využít.
The role of a social worker in solving typical situations of Gypsies youth in low-threshold facilities for children and youth
Keywords: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež; Romové; role; sociální práce; menšina; Low-threshold facilities for children and youth; Gypsies; role; social work; minority