Hospodaření a rozvoj města v období po roce 1990 - Trnka, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem teto absolventské práce je posoudit vztah hospodaření a rozvoje města v období po roce 1990. První část této práce je soustředěna na získání teoretických znalostí, týkajících se zkoumané oblasti. Na část teoretickou poté navazuje část praktická. Praktická část je rozdělena na část věnující se hospodaření města a na část týkající se rozvoje města. Hospodaření města bylo analyzováno pomocí několika ukazatelů a je soustředěno zprvu na základní rozpočtové hospodaření a poté podrobněji na část příjmů a část výdajů. Nedílnou součástí je rovněž analýza zadluženosti. Rozvoj města je poté zkoumán pomocí ukazatelů, jež se zaměřují na různé oblasti rozvoje - demografii, sociální oblast, ekonomické prostředí a celkovou infrastrukturu a životní prostředí.
Ecomomy and Development of City since 1990
Keywords: Hospodaření; rozvoj; rozpočet; příjmy; výdaje; Economy; development; budget; revenues; expenditures