Manažerská komunikace ve školství - Bláhová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této diplomové práce bylo provést analýzu a zhodnocení komunikace ve školním prostředí. Metodou pro zjištění stavu komunikace ve vybraných základních školách bylo použití dotazníků pro ředitele školy, učitele a studenty. Dotazníky byly zaměřeny na kvantitativní výzkum a obsahovaly otevřené a uzavřené otázky v písemné a elektronické podobě. Výzkumu se zaměřil na manažerskou komunikaci, tok informací ve školách, porady, vztahy a konflikty na pracovišti mezi učiteli, konflikty mezi studenty, kritiku a pochvaly. Výstup z výzkumu dotazníků analyzuje problémy komunikace a jejich příčiny. Závěr práce popisuje návrhy a řešení komunikačních problémů, které mohou školy využít pro zlepšení současného stavu.
Managerial communication in education
Keywords: manažerská komunikace; škola; studenti; učitelé; distanční výuka; managerial communication; school; students; teachers; distance learning