Možnosti měření účinnosti výrobních faktorů - Klůfová, Alena (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem mé práce je posoudit možnosti a význam měření účinnosti výrobních faktorů. To vyžaduje popsat činitele, které tuto účinnosti ovlivňují a zhodnotit dopad na hospodářské výsledky v podniku. Praktická část je zaměřena na výpočet a analýzu produktivity práce a užitkovosti v nejmenovaném zemědělském družstvu z jihočeského regionu za období 5 let, popřípadě podat návrh opatření pro zvyšování účinnosti výrobních faktorů ve sledovaném podniku.
Possibilities of Measuring the Effect of the Production Factors
Keywords: výrobní faktory; produktivita práce; užitkovost; factors of production; productivity of labour; milk production