Ukazatelé finančního zdraví podniku - Šidláková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce je srovnání vlivu rozdílných metodik finančního zdraví podniku na zařazení podniku. Zvolenými modely finančního zdraví je klasifikován soubor 149 zemědělských podniků . Dílčím dílem je stanovit 5 zemědělských podniků s nejlepším a 5 podniků s nejhorším ukazatelem finančního zdraví. U vybraného souboru pěti nejlepších a pěti nejhorších zemědělských podniků je následně hodnocen podíl vážených faktorů na celkové hodnotě finančního zdraví a zároveň je analyzován vliv jednoho a dvou ukazatelů na celkové finanční zdraví podniku. Zjištěné výsledky jsou zpracovány v podobě tabulek a slovně okomentovány.
Indicators of financial health of the company
Keywords: finanční zdraví; finanční analýza; poměrové ukazatele; bankrotní a bonitní modely; financial health; financial analysis; ratio indicators; bankruptcy model; and site index