Diskuse o eutanazii v českém denním tisku od roku 1996 - Drexler, Vít (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá diskusí o eutanazii v českém denním tisku od roku 1996. Cílem této práce je zmapování diskuse o eutanazii ve vybraných českých dennících, klasifikace a systematizace názorů objevujících se v denním tisku, komparace názorů s odbornou literaturou. Vedle stanovení typologie názorů je cílem práce vysledovat společenský kontext, v jakém se diskuse o eutanazii v denním tisku objevuje.
Disscussion on euthanasia in Czech daily press since 1996
Keywords: eutanazie; smrt; umírání; etika; paliativní péče; euthanasia; death; dying; ethic; palliative care