Rekonstrukce rybníka Januš ve vztahu k aktualizaci zápisu do katastru nemovitostí - Mikešková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá konkrétními problémy rybníka Januš, které vznikly v rámci jeho rekonstrukce. Práce kopíruje proces vodoprávního řízení a problémy s ním vzniklé, které spadají do oblasti vodních děl jako takové, do oblasti místních a účelových komunikací, změn využití parcel a problematiky věcných práv. Bakalářská práce je realizována ve snaze porozumět a navrhnout řešení těchto problémů a s tím i související zápisy do katastru nemovitostí.
Reconstruction of Janus pond in relation to updating of real estate register record
Keywords: vodní dílo; rybník; hráz; komunikace; katastr nemovitostí; vodoprávní řízení; waterworks; pond; dam; roads; land registry; water management-related proceedings