Biodegradace environmentálních polutantů Strukturní charakterizace nového typu halogenalkandehalogenasy LinB32 ze Sphingobium japonicum UT26 - Němec, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo seznámit se s metodami proteinové krystalografie a pokusit se o krystalizaci modelového proteinu Thaumatinu a nově připravené halogenalkandehalogenasy LinB32 ze Sphingobium japonicum UT26. Krystalizace byla provedena metodami sedící a visící kapky, krystalizací pod olejem a krystalizací v kapilárách. Po změření difrakčních dat byla struktura LinB32 modelována ve volně dostupných verzích softwarových nástrojů pro vizualizaci a řešení strukturních dat WinCoot a VMD.
Biodegradation of environmental pollutants - Structural characterization of a new type of haloalkane LinB32 from Sphingobium japonicum UT26
Keywords: halogenalkandehalogenasy; proteinová krystalografie; krystalizační metody; struktura proteinu; haloalkane dehalogenase; protein crystallography; crystallization methods; protein structure