Příspěvek k životnímu stylu mladé generace ze zřetelem na zvyšující se konzum ve volném čase - Bártová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá problematikou životního stylu v souvislosti se vzrůstajícím konzumem a projevy konzumerismu ve volnočasovém chování mladé generace. V teoretické části se zabývá charakteristikou životního stylu, volného času a konzumerismu, podstatnými znaky světa současné mládeže, životním stylem mladé generace a faktory, které ho ovlivňují. Poslední kapitola teoretické části je věnována fenoménu nudy, volnočasovému konzumu a volnočasovým aktivitám, jimž je věnována i praktická část společně se sledováním spotřebního chování populace.
Contribution to the Lifestyle of Young Generation in Consideration of Increasing of Consumption in Leisure Time
Keywords: mládež; životní styl; volný čas; konzumerismus; média; hodnoty; socializace; identita; nuda; volnočasové aktivity; youth; lifestyle; leisure time; consumerism; media; values; socialization; identity; boredom; leisure activities