Zdravý životní styl v mateřské škole - Tovačovská, Ivana (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na rozvoj povědomí o zdravém životním stylu u předškolních dětí, konkrétně v mateřských školách. Teoretická část vysvětluje základní pojmy spojené se zdravím a zdravým životním stylem. Blíže specifikuje také psychické a fyzické aspekty dítěte předškolního věku a zmiňuje i některé projekty a organizace věnující se zdraví v mateřské škole. Praktická část je realizována autorským projektem ve třídě mateřské školy zaměřeným na zdravý životní styl, doplněna řízeným polostrukturovaným hloubkovým rozhovorem s učitelkou dané třídy, jehož cílem je zjistit, jaké jsou dopady a výsledky projektu a formovat doporučení pro jeho budoucí použití v praxi.
Healthy life-style in modern kindergarten
Keywords: zdraví; zdravý životní styl; prevence; dítě předškolního věku; mateřská škola; health; healthy lifestyle; preventation; pre-school children; kindergarten