Spolupráce SOU Lišov při integraci učňů se SVP do intaktní společnosti v rámci praktického vyučování. - Tomsová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá spoluprací SOU Lišov při integraci žáků se speciálními vzdělávacími potřebami do intaktní společnosti v rámci praktického vyučování. Teoretická část pojednává o socializaci handicapovaných osob, o inkluzi a integraci, definuje speciální potřeby a jejich rozdělení. Nastiňuje specifika zaměstnávání osob se speciálními vzdělávacími potřebami. Praktická část se věnuje šetření vzájemné spolupráce smluvních partnerů na praktickém vyučování se školou. Zaměřuje se na informovanost intaktních pracovníků a přístup k žákům se speciálními vzdělávacími potřebami v praxi.
Cooperation of SOU Lišov with the integration of apprentices with SVP through practical education, creating interaction with society.
Keywords: žák se SVP; socializace handicapovaných osob; podmínky zaměstnávání osob se SVP; smluvní partneři; praktické vyučování; SEN student; socialization of the disabled; conditions for employing an individual with SEN; contractors; practical education