Rámcové vzdělávací programy a výuka fyziky na ZŠ - Janů, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena všeobecně na inovaci školských systémů a vzdělávací systém ve vybraných zemích Evropy. Druhá na teoretické zpracování Rámcového vzdělávacího programu a reakce na něj od žáků i učitelů. Třetí část obsahuje rozpracování RVP pro konkrétní školu - ŠVP. Kde je základní charakteristika školy, charakteristika vyučovacího předmětu fyzika, návrh učebních osnov fyziky pro 6. - 9. ročník a na ukázku rozpracované konkrétní téma s požadavky RVP.
Framework Educational Programmes and Teaching of Physics on Basic Schools
Keywords: inovace školských systémů; Rámcový vzdělávací program; RVP; Školní vzdělávací program; ŠVP; učební plán fyziky; vnitřní energie; teplo; innovation of education; Scholastic educational programme; Educational frameeork programme; physics curriculum