Nerovnosti v trojúhelníku a čtyřúhelníku - Buzek, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku nerovností a jejich dokazování a reprezentaci problémů v programu GeoGebra Classic 5. První část bakalářské práce se zabývá některými druhy matematických průměrů (aritmetický, geometrický, harmonick ý a kvadratický). Druhá část bakalářské práce se soustřeďuje na vybrané nerovnosti pro trojúhelníky a jejich generalizace pro čtyřúhelníky (Izoperimetrický problém, Weitzenböckova nerovnost a Eulerův vztah pro střed kružnice opsané a střed kružnice vepsané).
Inequalities in a triangle and quadrilateral