Uplatnění pedagogů volného času na trhu práce ČR - Piskláková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou uplatnění absolventů pedagogiky volného času na trhu práce v České republice. Seznamuje s pojmem volný čas, jeho historickým vývojem a počátky výchovného působení. Zabývá se pedagogikou volného času jako vědou, pedagogickou disciplínou a studijním oborem. Představuje pedagoga volného času, jeho profesní přípravu, profil a uplatnění. V neposlední řadě pak přibližuje zákonitosti trhu práce, problém nezaměstnanosti a postavení absolventů vysokých škol na trhu práce. Poslední kapitola předkládá výsledky realizovaného výzkumného šetření. To se zaměřovalo na zjištění profesního uplatnění absolventů pedagogiky volného času Teologické fakulty Jihočeské univerzity na trhu práce v ČR ve vztahu k tomuto oboru, jejich odborné připravenosti pro praxi a získání jejich vyjádření o stanovisku ke studijnímu oboru.
Application of pedagogues of leisure time on the labor market in Czech Republic
Keywords: volný čas; pedagogika volného času; pedagog volného času; trh práce; absolventi vysokých škol; Teologická fakulta Jihočeské univerzity; absolventi pedagogiky volného času.; leisure; pedagogy of leisure; pedagogue of leisure; labor market; university graduates; Faculty of Theology of the University of South Bohemia in České Budějovice; graduates of pedagogy of leisure