Povídková tvorba Émila Zoly - Hnojská, Anežka (Jihočeská univerzita, 2023)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá Émilem Zolou a jeho povídkami, které v dnešní době nejsou příliš známé. Úvodní část se zaměřuje na naturalismus a jeho vývoj ve Francii a dále na samotného Émila Zolu. Druhá část práce představuje povídkovou tvorbu tohoto spisovatele a její rozmanitost, která ne vždy spadá do naturalistického pojetí literatury. Dále se práce soustřeďuje na tematický a žánrový rozbor těchto povídek.
Émile Zola's short stories
Keywords: Émile Zola; povídka; novela; naturalismus; Émile Zola; short story; novella; naturalism