Analýza trhu pozemků ve zvolené oblasti - Tomanová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem mé bakalářské práce je zpracování analýzy trhu pozemků v obci Bechyně. Cílem je zhodnocení zvolené oblasti a určení průměrných cen daných druhů pozemků. Bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část je literární rešerše, která je věnována zejména vysvětlení základních pojmů oceňování, faktorům ovlivňujících cenu pozemků, metodám oceňování a vysvětlení analýzy trhu a jejích jednotlivých kroků. Druhou částí práce je část praktická, která se zabývá popisem lokality z ekonomických a komerčních hledisek, dále analýzou nabídky trhu pozemků a určením cen daných druhů pozemků. Závěrem práce je porovnání mých výsledných cen pozemků s veřejně dostupnými nabídkovými cenami.
The analysis of the land market in a selected area
Keywords: Cena; hodnota; stavební pozemek; analýza trhu; katastr nemovitostí; porovnávací metoda.; price; value; structural land; analysis of the market; cadastre of the real estate; comparison method