Multimediální výukový program k výuce regionální geografie Ameriky (ostrovní státy Karibiku) na 2. stupni ZŠ - Zrzavecká, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Název diplomové práce zní: ,,Multimediální výukový program k výuce regionální geografie Ameriky (ostrovní státy Karibiku) na 2. stupni ZŠ". Skládá se ze dvou částí. První část tvoří rozbor literatury a materiálů vztahujících se k tématu diplomové práce (učebnice zeměpisu, populárně naučná literatura a časopisy). Druhá část tvoří návrh multimediálního učebního materiálu o ostrovních státech Karibiku pro druhý stupeň základních škol. Ten zahrnuje nejen interaktivní učebnici, ale také metodickou příručku, která obsahuje komentáře k jednotlivým slidům a řešení úloh z učebnice. Vše je tvořeno v souladu s Rámcově vzdělávacím programem pro základní vzdělávání.
Multimedia educational programme for teaching of regional geography of America (Caribbean island states) at secondary school
Keywords: ostrovní státy Karibiku; multimediální výukový program; Smart Board; regionální geografie Ameriky; mezipředmětové vztahy; Caribbean island states; multimedia educational programme; Smart Board; regional geography of America; interdisciplinary relationships