Právní ochrana spotřebitele - Vachová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce je vymezit základní pojmy z oblasti ochrany spotřebitele, analyzovat současnou právní úpravu vztahující se k ochraně spotřebitele a provést její komparaci s předchozí právní úpravou. Na základě zjištěných nedostatků a nepřesností jsou zde navrženy náměty de lege ferenda. Praktická část je zaměřena na předváděcí akce.
Legal Protection of Consumer
Keywords: podnikatel; spotřebitel; spotřebitelská smlouva; ochrana spotřebitele; zákon o ochraně spotřebitele; nekalé obchodní praktiky; občanský zákoník; businessman; consumer; consumer contract; consumer protection; Consumer Protection Act; unfair trade practices; the Civil Code